Kezdőlap Aktuális Órarend Tudnivalók Helyszínek Partnerek Jelentkezés
Tanfolyamok Oktatás Galéria Aktuális Információk Kapcsolat
Balett teljesen kezdő
Balett kezdő
Balett középhaladó
Balett haladó
Spicc alapok
Stretching
Tanfolyamok
Magánórák
Képgaléria
Hanganyagok
Videók
Emlékeztető
Szakmai anyag
Programajánló
Filmajánló
Média
Tőletek
Gépház
Jelentkezés
Órarend
Tudnivalók
70/3323266
beus@developpe.hu
Facebook
YouTube
Skype
A honlapon található írások és fotók szerzői jogvédelem alatt állnak! Az alkotó engedélye nélkül tilos azokat akár eredeti, akár szerkesztett formában továbbadni, tárolni, vagy bármilyen módon értékesíteni!

Áprilisi ajánló - Cullberg Balett

Aktuális / Programajánló

2009. április 17-18. MÜPA 19 óra

szakmai jegyek (2000Ft) igényelhetők szombatra Nagy Orsinál - nagyorsi@nemzetitancszinhaz.hu, ill. Péli Nagy Katánál - pelik@gazdasagiradio.hu

Az eredeti 5000-8000 forintos jegyek helyett 2000 Ft.-os szakmai jegyet lehet igényelni a Cullberg Balett szombati előadására a Müpába.

Jelentkezni lehet: Nagy Orsinál (nagyorsi@nemzetitancszinhaz.hu), és Péli Nagy Katánál (pelik@gazdasagiradio.hu)

A Cullberg Balett több mint négy évtizede a modern táncművészet frontvonalának egyik vezető társulata. Az együttes mintegy negyven országban lépett fel, és a svéd kultúra elismert utazó nagykövete. A társulat összetétele a kezdetektől színes volt, és ma is számos nemzet képviselteti magát. A táncosok szakmai felkészültsége és erős színpadi jelenléte adja meg a társulat egyéni jellegét. A Cullberg Balett a Svéd Nemzeti Utazó Színház, a Riksteatern részeként működik.

Program: Empty House / Negro con Flores / Walking Mad

Empty House

„Életem tükrét arcomhoz emelem (…) a képet egy ütéssel összezúzom – a világ, mint mindig, a helyén”
Szofu Taigen, 1555

Koreográfia, díszlet és jelmez: Johan Inger
Jelmez: Mylla Ek
Fényterv: Erik Berglund
Videó: Anders Amrén
Zene: Lajkó Félix
Időtartam: 35 perc

„Az egyén mélyen kifejező rugalmassággal vonaglik és kutatja a magányból való kitörés lehetőségeit. A magyar népzene hajtja őket, a hegedű nem lankadó ritmusa biztosít hátteret az emberek az élet akadályai ellen folytatott küzdelméhez.”
Göteborgs-Posten 2005. november 6.

„Futás és a közönségnek hátat fordító táncosok jellemzik Johan Inger Empty House című darabját, mely elegáns, egy, két, vagy több személyre írt szabad, gyors tanulmányokat magában foglaló körkörös kompozíció. Inger az élet erőteljes és gazdagon színezett jelenségeit úgy mutatja be, mint amik egyre távolodóban, nekünk hátukat mutatva is folytatódnak.”
Expressen 2006. november 5.

Negro con Flores

„A Negro con Flores a sötétség és a fény, a komolyság és könnyedség között húzódó tájon játszódik. Számos érzelmen keresztül vezet az út, a cél a megszabadulás, a továbblépés. Ezzel a darabbal megpróbáltam elszakadni a tőlem megszokott mintáktól, és ezáltal – remélem – új utakat találhatok.”
Johan Inger

Koreográfia, díszlet és jelmez: Johan Inger
Fényterv: Erik Berglund
Videó: Anders Amrén
Zene: Stefan Levin
Időtartam: 35 perc

„A mozdulatok a gegfilmekre vagy képregényekre emlékeztető motívumokkal keverednek, a rózsacsokor körül lejtett tánc különösen erős komikus és meglepő elemekkel bír. Inger kihasználja a Cullberg táncosainak a technikai felkészültség és drámai képesség egyedi egyvelegéből származó különleges kifejezőerejét.”
Göteborgs-Posten 2005. november 6.

„Inger legújabb, ‘Negro con Flores’ című darabjában új, személyesebb és bátrabb módját fedezi fel a földhözragadtságtól való elszakadásnak….A képzelet és a történetmesélés veszik át a vezető szerepet. A virágcsokor, amit a nők meg akarnak szerezni, és ami fölött Tilman O’Donnell és Thomas Zamolo fantasztikus, erotikus táncháborúba bocsátkozik, vitathatatlanul az est fénypontja, és vörösbe hajló színe kellemes kontrasztot ad a földszín háttérrel.”
Dagens Nyheter 2005. november 6.

„A vadonatúj Negro con Flores az est meglepetése….Az As If-hez hasonlóan most is Stefan Levin áll a zene, a fülhasogató ritmusok mögött, melyek egy rémálomhoz nyújtanak hátteret. Egy álmokból szőtt valóság árnyékvilága ez, melyben a vágy, az árulás és a veszteség a villámok fényében jelenik csak meg. Egy rózsacsokor kétszeres értelemmel töltött főszereplőjévé válik egy udvarlásnak (Tilman O’Donnell és Thomas Zamolo), melyet nem fogunk egykönnyen elfelejteni….A fény (és értelem) utáni hajtóvadászat központi elem, a vadul himbálózó lámpa a tánc része lesz, rendszertelen mozgása egyszerre meghatározhatatlan és izgalmas. Az egyének kivívják ugyan szabadságukat, de az átmenetiség törékeny, sötét érzése megmarad.”
Svenska Dagbladet 2005. november 6.

Walking Mad

A Walking Mad 2001-ben született, a Holland Táncszínház számára. A Ravel Bolerojának dallamára komponált drámai kaland három nő, és az ő saját magukkal és az életükbe belépő férfiakkal való kapcsolatainak története. A darab hangneme vidám, de mondanivalója komoly. 2001-ben a  Walking Mad elnyerte a holland Lucas Hoving-díjat, majd 2004-ben az olasz Danza & Danza táncművészeti magazin tüntette ki a legjobb olaszországi előadásnak járó elismeréssel. 

Koreográfia, díszlet és jelmez: Johan Inger
Fényterv: Erik Berglund
Zene: Maurice Ravel
Időtartam: 28 perc

„Ez a széles közönség ízlését kielégítő darab tovább erősíti a Johan Inger és egy világszínvonalú tánctársulat közötti köteléket… csodálatos vágyakozás a tánc után.”
Svenska Dagbladet 2003. október 5.

„…bár a Cullberg Balett előadásaiból mindig sugárzik az önbizalom, ez a darab különösen tisztán cseng, minden bizonnyal a koreográfus lelkesedésének hála…Johan Inger valódi vitamininjekció.”
Dagens Nyheter 2003. október 5.

A magával ragadó és előre mutató energia, a szakmai kiválóság és a váratlan, csendes humor jellemzik ezt a balett-társulatot…gyönyörködtető a szemnek, ugyanakkor izzik a dinamizmustól.”
Aftonbladet 2003. október 5.

„A Cullberg Balett lenyűgöző.”
Expressen 2003. október 4.

„tánc, ami megérint, és összhangban van saját ritmusunkkal.”
Göteborgs-Posten 2003. október 7.

 

Kommentek

 
Kapcsolat
Tanfolyamok - 2022. novembertől
Balett teljesen kezdő

Teljesen kezdő 1.szint

ÚJ teljesen kezdő csoport indult október 7-től!

péntek 18:45-20:00

Teljesen kezdő 2.szint - Újrakezdő (csak előképzettséggel!)

csütörtök 19:00-20:15

 
FÉRFI balett kezdő

Kezdő szint - nulláról, vagy egyéb táncos/mozgásos előképzettséggel - SZÜNETEL

 
Silver Swans (60+) balett

A balett gyakorlatok összeállítása a korosztályhoz igazodik a fizikai és szellemi életminőség javítása érdekében.

hétfő 16:15-17:30

 
Balett kezdő

Kezdő - Középhaladó szint - minimum 2 év aktív előképzettséggel

csütörtök 17:30-18:50

Kezdő - csak center

péntek 17:30-18:30

 
Balett középhaladó

Középhaladó szint  - minimum 3 év aktív előképzettséggel

kedd 17:45-19:00

Kezdő - Középhaladó szint - minimum 2 év aktív előképzettséggel

csütörtök 17:30-18:45

 
Balett haladó

Haladó szint - minimum 4 év aktív előképzettséggel

szerda 19:00-21:00

 
Spicc

A spicc órákhoz legalább 1,5-2 éves közelmúltbeli intenzív balett előképzettség és előzetes személyes egyeztetés szükséges, valamint csak az előtte lévő balett órával együtt látogathatók!

Spicc 1-2.szint (Kh.órával együtt)

kedd 19:10 - 19:50

 
Képességfejlesztés

Tudásszinttől függetlenül látogathatók

hétfő 17:45-18:30

szerda 17:40-18:55

 
QUEEN balett

hétfő 19:20-20:40 - zárt óra 

Magánórák
Személyes foglalkozás

Külön egyeztetett időpontban és helyszínen

Aktuális rovatok