Kezdőlap Aktuális Órarend Tudnivalók Helyszínek Partnerek Jelentkezés
Tanfolyamok Oktatás Galéria Aktuális Információk Kapcsolat
Balett teljesen kezdő
Balett kezdő
Balett középhaladó
Balett haladó
Spicc alapok
Stretching
Tanfolyamok
Magánórák
Képgaléria
Hanganyagok
Videók
Emlékeztető
Szakmai anyag
Programajánló
Filmajánló
Média
Tőletek
Gépház
Jelentkezés
Órarend
Tudnivalók
70/3323266
beus@developpe.hu
Facebook
YouTube
Skype
A honlapon található írások és fotók szerzői jogvédelem alatt állnak! Az alkotó engedélye nélkül tilos azokat akár eredeti, akár szerkesztett formában továbbadni, tárolni, vagy bármilyen módon értékesíteni!

Inferno Májusi ajánlók - Inferno, Giselle .

Aktuális / Programajánló

Inferno

A Magyar Unesco-Bizottság javaslatára 2011-et nemzetközi Liszt-évnek nyilvánították. Liszt Ferenc születésének 200. évfordulóját a Szegedi Kortárs Balett ünnepli új táncjátékával.

Zenei anyagáról Hamburger Klára a következőket írja: „Dante műve – az Isteni Színjáték – a romantika művésznemzedékének egyik irodalmi alapélménye volt. Liszt Ferenc az 1830-as években ismerkedett meg vele Itáliában. 1855. június 2-án írta a száműzetésben élő Wagnernak, Zürichbe: ’Tehát Dantét olvasod. Az Neked való társaság. – Már régen él gondolataimban egy Dante-szimfónia – 3 tételben: Pokol, Tisztítótűz és Paradicsom – az első kettő csak zenekarra, az utolsó kórussal. Ha ősszel meglátogatlak, valószínűleg magammal hozhatom, és ha nem találod rossznak, engedelmeddel Neked ajánlom.’ A fenti levélre válaszolva Wagner azonnal lebeszélte Lisztet a Paradicsom megkomponálásáról és a kórus alkalmazásáról. A tanácsot Liszt részben megfogadta: a mű kéttételes. A Paradicsom helyett Istent dicsőítő latin himnusz, női karra írt Magnificat kapcsolódik a Purgatóriumhoz. Az első tétel címe: Inferno.

Lisztnek különleges, zseniális érzéke volt a pokoli látomások, a sátáni irónia zenei kifejezéséhez. A haláltáncok, Mefisztó-portrék egészen halálig legnagyszerűbb alkotásai. Közéjük tartozik ez a Dante nyomán, nagy drámai erővel festett Inferno is.”

Előadások

  • Fesztivál Színház, május 31. 19:00
  • Fesztivál Színház, június 14. 19:00

Forrás

Giselle

A villik egyszerű, fiatal lányok, akik meghaltak az esküvőjük előtt, és éjjel, a temetőben, sírjukból kikelve eltáncolják a menyasszonytáncukat, amelyre életükben nem volt lehetőségük. Az arra tévedt férfiakat elfogják, beállítják őket a táncba, és a szerencsétlen sorsú férfiembernek – akár van kedve hozzá, akár nincs – táncolnia kell. És akár van bűne, akár nincs, halnia kell… Április 29-én kerül ismét színre az Adolphe Adam zenéjére, Perrot, Coralli és Petipa készítette koreográfia, amelyet most Eldar Aliev, az együttes igazgatója dolgozott át és állított színpadra.

„A produkció során igyekszünk megidézni e francia klasszikus-romantikus mesterműnek a hangulatát és világát. Korábban a Giselle-hez hasonló produkciókban a tiszta klasszikus előadásmód mellett a különleges effektek is helyet kaptak, ezek azonban az utóbbi időkben nem jelentek meg más balett együttesek előadásaiban. Ezek alkalmazásával szeretnénk a többiek előtt járni. Reméljük, hogy ezek a kihívásokkal teli és speciális technikákat igénylő elemek, amelyek kiváló alkalmat teremtenek táncosaink atlétikai és művészi tehetségének bemutatására, különleges produkcióval ajándékozzák meg a közönséget. Láthatjuk jól ismert szólistáinkat: Popova Aleszját és Kozmér Alexandrát,az első magántáncosnak újonnan kinevezett Bakó Mátét, valamint Oláh Zoltánt, Cserta Józsefet és Arhangelski Vladimirt. Színpadra lépnek továbbá a társulat feltörekvő csillagai is: Felméry Lili és Pap Adrienn. Ők együttesen a Magyar Nemzeti Balett jelenlegi és jövőbeni határtalan lehetőségeit is jelentik.” – nyilatkozta a produkcióval kapcsolatban Eldar Aliev.

Előadások

  • Opera, április 29.
  • Opera, április 30.
  • Opera, május 4.
  • Opera, május 5.
  • Opera, május 7.
  • Opera, május 25.
  • Opera, május 26.
  • Opera, május 29.

Forrás

 

Kommentek

 
Kapcsolat
Tanfolyamok - 2023. szeptember 11-től
Balett teljesen kezdő

Teljesen kezdő szint - előképzettség nélkül

ÚJ teljesen kezdő csoport indul

október 20-tól -  péntek 17:00-18:15

 
Silver Swans (60+) balett

A balett gyakorlatok összeállítása a korosztályhoz igazodik a fizikai és szellemi életminőség javítása érdekében.

hétfő 16:15-17:30

 
Balett kezdő

Kezdő 1 - legalább 6 hónap - aktív előképzettséggel

szerda 18:45-20:15

Kezdő 2 + Fittbalett - legalább 1 év aktív előképzettséggel

csütörtök 17:30-19:30 (120perces)

 
Balett középhaladó

Középhaladó szint  - legalább 2,5-3 év aktív előképzettséggel

kedd 17:30-19:00

péntek 18:30-20:00

 
Balett haladó

Haladó szint -  legalább 4 év aktív előképzettséggel

hétfő 19:00-21:00 (120perces)

 
Spicc

A spicc órákhoz legalább 2 éves aktív balett előképzettség és előzetes személyes egyeztetés szükséges, valamint csak az előtte lévő balett órával együtt látogathatók!

Spicc 1.szint (Kh.órával együtt)

kedd 19:00 - 19:30 - OKTÓBERTŐL

Spicc 2.szint (Kh.órával együtt)

péntek 20:10 - 21:00

 
Képességfejlesztés

Tudásszinttől függetlenül látogathatók

hétfő 17:40-18:55

szerda 17:15-18:30

 
Queen kezdő balett

kedd 19:45-21:15 - zárt óra 

Magánórák
Személyes foglalkozás

Külön egyeztetett időpontban és helyszínen

Aktuális rovatok