Kezdőlap Aktuális Órarend Tudnivalók Helyszínek Partnerek Jelentkezés
Tanfolyamok Oktatás Galéria Aktuális Információk Kapcsolat
Balett teljesen kezdő
Balett kezdő
Balett középhaladó
Balett haladó
Spicc alapok
Stretching
Tanfolyamok
Magánórák
Képgaléria
Hanganyagok
Videók
Emlékeztető
Szakmai anyag
Programajánló
Filmajánló
Média
Tőletek
Gépház
Jelentkezés
Órarend
Tudnivalók
70/3323266
beus@developpe.hu
Facebook
YouTube
Skype
A honlapon található írások és fotók szerzői jogvédelem alatt állnak! Az alkotó engedélye nélkül tilos azokat akár eredeti, akár szerkesztett formában továbbadni, tárolni, vagy bármilyen módon értékesíteni!

Hattyúk tava moziban

Aktuális / Filmajánló

Csajkovszkij klasszikus balettjét október 20-án vetítik az Arénában.

Van egy nagyon ismert, népszerű, diadalmas színházi képződmény: Az orosz balett. És ha azt halljuk, hogy orosz balett, akkor óhatatlanul eszünkbe jut Csajkovszkij és a Hattyúk tava. Nagyon sok év óta, ha valaki Moszkvában vagy Szentpéterváron jár, úgy érzi látnia kell a Hattyúk tavát. Mert itt az igazi.

És Londonban! Mert úgy hozta a művészettörténet, hogy az orosz cári balett mellett az angol királyi balett képviselte mindig azt a színvonalat, amit a balett rajongói szerte a világon elvárnak.

Mi az, ami a művet maradandóvá teszi és új meg új generációkat tud meghódítani? Talán az, hogy ember testtel olyan költői képeket tud a színpadra varázsolni, ami nem a valóság, de annak égi mása.

Valami nagyon „felesleges”–ami a hétköznapi élettől távol van, de megmutatja, hogy mi mindent képes testünk kifejezni. Rengeteg munka, gyakorlás eredménye, hogy a sok táncos ilyen természetesen végez ilyen természetellenes mozgásokat.

Ebben van a műfaj izgalmas feszültsége, hogy egyszerre mond ellent mindannak, ami az emberi test számára természetes,de végeredményként olyan előadást nyújt, ami az ember gondolatait megragadja. Esztétikum, és fegyelem. Izzadságos munka és könnyed megvalósítás. Valószerűtlen történet, és valódi érzelmek. Ezek azok a feszültségek, amik a Hattyúk tavát izgalmassá teszik – no meg Csajkovszkij ma már slágerré vált zenéje és a Londoni Royal Opera fantasztikus szakmai biztonsága.

Szinetár Miklós

Csajkovszkij - Hattyúk tava

Élő előadás a Covent Garden Királyi Operaházból

Nem csoda, hogy a Hattyúk tava minden idők egyik legnépszerűbb klasszikus balettje. A darab varázslatosan egyesíti Csajkovszkij muzsikáját egy tragikus románc lenyűgöző történetével és egy olyan koreográfiával, amely lehetőséget nyújt a legjobb táncosoknak, hogy megcsillogtassák bámulatos tánctudásukat. A hangulatos díszletek között Marius Petipa és Lev Ivanov koreográfiájában a Királyi Balett kitűnő táncosait láthatjuk a főszerepekben, a közös jelenetekben pedig az egész Társulatot megcsodálhatjuk. Mindez Boris Gruzin karmester irányítása alatt káprázatos zenével párosulva hozzájárul ahhoz, hogy egy romantikus és magával ragadó élményben lehessen részünk ezen az estén.lettjét október 20-án vetítik az Arénában.

2010. október 20. 19:00 - Cinema City Aréna

Forrás: CineMaestro

 

Kommentek

 
Kapcsolat
Tanfolyamok - 2024. júniustól
Magánórák
Személyes foglalkozás

Külön egyeztetett időpontban és helyszínen

Aktuális rovatok