Kezdőlap Aktuális Órarend Tudnivalók Helyszínek Partnerek Jelentkezés
Tanfolyamok Oktatás Galéria Aktuális Információk Kapcsolat
Balett teljesen kezdő
Balett kezdő
Balett középhaladó
Balett haladó
Spicc alapok
Stretching
Tanfolyamok
Magánórák
Képgaléria
Hanganyagok
Videók
Emlékeztető
Szakmai anyag
Programajánló
Filmajánló
Média
Tőletek
Gépház
Jelentkezés
Órarend
Tudnivalók
70/3323266
beus@developpe.hu
Facebook
YouTube
Skype
A honlapon található írások és fotók szerzői jogvédelem alatt állnak! Az alkotó engedélye nélkül tilos azokat akár eredeti, akár szerkesztett formában továbbadni, tárolni, vagy bármilyen módon értékesíteni!

Pina 3D Pina 3D . . .

Aktuális / Filmajánló

Wim Wenders Pina Bausch előtt tiszteleg 3D-s táncfilmmel. Április 22-én mutatják be Nagy Britanniában a német rendező 3D-s táncfilmjét, mellyel a legendás német táncművész Pina Bausch előtt tiszteleg.

A Berlin felett az ég és a Buena Vista Social Klub rendezője már nagyon rég óta tervezte, hogy filmet készít egyszer az általa oly nagyra becsült és mélyen tisztelt német táncművész és koreográfus, Pina Bausch-sal.A két művész jóbaráti viszonyban volt 1985-óta, amikor először látta Wenders a táncművészt színpadon. Sajnálatos módon Bausch 2009 nyarán, nem sokkal a forgatás kezdete előtt elhunyt rákban.

A tragikus esemény felrúgta a film eredeti tervét. Wenders egyfajta road moviet szeretett volna készíteni Bausch-sal. Elkísérte volna a soron következő ázsiai és dél-amerikai turnéra, megörökített volna meghallgatásokat, próbákat, készülődéseket, és rengeteg interjút Bausch-sal. A filmben Bausch legnagyobb rendezései is helyett kaptak volna: ‘Café Müller’, ‘Le Sacre du Printemps’, ‘Vollmond’ és a ‘Kontakthof’.

A mély gyászban Wenders a filmet nem szerette volna befejezni Bausch nélkül, és a forgatás lefújását tervezte. Szerencsére Bausch családja és táncnövendékei addig győzködték a film elkészítésére míg belátta, hogy így róhatja le tiszteletét a táncművészet egyik legynagyobb alakja előtt.

Így született meg egy gyönyörű táncfilm Bausch szellemiségében és a Wuppertáli Táncszínház Pina Bausch művészeivel, melynek vezetését 1973-ban vette át.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

Kommentek

 
Kapcsolat
Tanfolyamok - 2024. júniustól
Magánórák
Személyes foglalkozás

Külön egyeztetett időpontban és helyszínen

Aktuális rovatok