Kezdőlap Aktuális Órarend Tudnivalók Helyszínek Partnerek Jelentkezés
Tanfolyamok Oktatás Galéria Aktuális Információk Kapcsolat
Balett teljesen kezdő
Balett kezdő
Balett középhaladó
Balett haladó
Spicc alapok
Stretching
Tanfolyamok
Magánórák
Képgaléria
Hanganyagok
Videók
Emlékeztető
Szakmai anyag
Programajánló
Filmajánló
Média
Tőletek
Gépház
Jelentkezés
Órarend
Tudnivalók
70/3323266
beus@developpe.hu
Facebook
YouTube
Skype
A honlapon található írások és fotók szerzői jogvédelem alatt állnak! Az alkotó engedélye nélkül tilos azokat akár eredeti, akár szerkesztett formában továbbadni, tárolni, vagy bármilyen módon értékesíteni!

Októberi ajánló - Gyagilev

Aktuális / Programajánló

Igazi kuriózum! 2009 októberének utolsó hetében első alkalommal vendégszerepel Magyarországon a Kazah Nemzeti Balett, amely egyben az ázsiai ország legfiatalabb társulata.

GÁLAEST Gyagilev 100 éves "Orosz Balett" együttese tiszteletére

  • 2009.10.30. 19:00 Vígszínház - Budapest

A BAJADÉR klasszikus balett három felvonásban

  • 2009.10.29. 19:00 Vígszínház - Budapest

 

1909-ben a balettművészet talán legnagyobb „forradalmi” eseményére került sor: Párizsban bemutatkozott a S.Gyagilev, az tánctörténet legnagyobb és utolérhetetlen szellemiségű managere, Impresszáriója által megalapított „Orosz Balett” együttese, melynek működése hosszú évekre meghatározta az avantgard táncművészet irányvonalát.Ekkor indította el az Orosz Balettet. Európai és amerikai turnékat szervezett, ezekkel rövid idő alatt világhírre emelte a társulatot, 1912-ben a Népoperában mutatkozott be Magyarországon a társulat.

A Kazah Nemzeti Balett két különböző programmal örvendezteti meg a magyar közönséget, melyekben teljességgel megmutathatják művészi tehetségüket.

Egyik programjukban a szentpétervári klasszikus balettek ritkán játszott ékköve, A BAJADÉR kerül színre három felvonásban. Ludwig Minkus szenvedélyes muzsikájához a gyönyörű balett koreográfiáját Marius Petipa eredeti koreográfiája (1877) és Rudolf Nureyev átdolgozása (1992) alapján Tursunbek Nurkalijev készítette és állította színpadra.

Az Orosz Balett együttesének 100 éves évfordulója emlékére – Magyarországon szinte egyedülállóan – a Kazah Nemzeti Balett második programként Gálaestet mutat be. Ennek műsorában egy csodálatos, szimfonikus (történet nélküli) költemény, a CHOPINIANA (F.Chopin zenéje A.Glazunov hangszerelésében) mellett A. Borogyin„Igor herceg” című operájának POLOVEC TÁNCOK jelenete szerepel. Mindkét balett gyöngyszem az Orosz Balett repertoárjának kiemelkedő műve, melyeknek koreográfiáit Mihail Fokin készítette még 1909-ben. A két történelmi jelentőségű műsorszám között népszerű klasszikus balett kettősöket táncolnak a Kazah Nemzeti Balett fiatal szólistái.

2009 októberében első alkalommal vendégszerepel Magyarországon kazah professzionális balettegyüttes, a Kazah Nemzeti Balett, amely egyben az ázsiai ország legfiatalabb társulata.

A fiatal színház balett-társulata – a Kazah Nemzeti Balett – már szerves része a kazahsztáni koreográfiai művészet történelmének. Az asztanai Operaház munkájából kivette a részét Oroszország, Olaszország, Németország, Franciaország sok alkotó művésze, mint opera- és balett-szólista, karmester és rendező. Jó hagyománnyá vált a Nagy-Britanniából, Franciaországból, Japánból, Oroszországból stb. érkezett zenei és koreográfiai kollektívák fellépéseinek lebonyolítása.Jelenleg a társulat erőfeszítései a koreográfia műfaji határainak kitágítására és a kazahsztáni koreográfia új tradícióinak támogatására, a balettművészet magasabb szintre emelésére irányulnak.

A 65 tagú klasszikus balettegyüttes októberi első magyarországi vendégszereplése során fellép Pécs, Győr, Debrecen városában és a budapesti Vígszínházban.

 

 

 

Kommentek

 
Kapcsolat
Tanfolyamok - 2022. novembertől
Balett teljesen kezdő

Teljesen kezdő 1.szint

ÚJ teljesen kezdő csoport indult október 7-től!

péntek 18:45-20:00

Teljesen kezdő 2.szint - Újrakezdő (csak előképzettséggel!)

csütörtök 19:00-20:15

 
FÉRFI balett kezdő

Kezdő szint - nulláról, vagy egyéb táncos/mozgásos előképzettséggel - SZÜNETEL

 
Silver Swans (60+) balett

A balett gyakorlatok összeállítása a korosztályhoz igazodik a fizikai és szellemi életminőség javítása érdekében.

hétfő 16:15-17:30

 
Balett kezdő

Kezdő - Középhaladó szint - minimum 2 év aktív előképzettséggel

csütörtök 17:30-18:50

Kezdő - csak center

péntek 17:30-18:30

 
Balett középhaladó

Középhaladó szint  - minimum 3 év aktív előképzettséggel

kedd 17:45-19:00

Kezdő - Középhaladó szint - minimum 2 év aktív előképzettséggel

csütörtök 17:30-18:45

 
Balett haladó

Haladó szint - minimum 4 év aktív előképzettséggel

szerda 19:00-21:00

 
Spicc

A spicc órákhoz legalább 1,5-2 éves közelmúltbeli intenzív balett előképzettség és előzetes személyes egyeztetés szükséges, valamint csak az előtte lévő balett órával együtt látogathatók!

Spicc 1-2.szint (Kh.órával együtt)

kedd 19:10 - 19:50

 
Képességfejlesztés

Tudásszinttől függetlenül látogathatók

hétfő 17:45-18:30

szerda 17:40-18:55

 
QUEEN balett

hétfő 19:20-20:40 - zárt óra 

Magánórák
Személyes foglalkozás

Külön egyeztetett időpontban és helyszínen

Aktuális rovatok