Kezdőlap Aktuális Órarend Tudnivalók Helyszínek Partnerek Jelentkezés
Tanfolyamok Oktatás Galéria Aktuális Információk Kapcsolat
Balett teljesen kezdő
Balett kezdő
Balett középhaladó
Balett haladó
Spicc alapok
Stretching
Tanfolyamok
Magánórák
Képgaléria
Hanganyagok
Videók
Emlékeztető
Szakmai anyag
Programajánló
Filmajánló
Média
Tőletek
Gépház
Jelentkezés
Órarend
Tudnivalók
70/3323266
beus@developpe.hu
Facebook
YouTube
Skype
A honlapon található írások és fotók szerzői jogvédelem alatt állnak! Az alkotó engedélye nélkül tilos azokat akár eredeti, akár szerkesztett formában továbbadni, tárolni, vagy bármilyen módon értékesíteni!

Giselle Februári ajánló - Giselle, Táncóra és A Bajadér . .

Aktuális / Programajánló

Bolsoj balett a Corvin moziban!

A Corvin Budapest Filmpalota a Párizsi Nemzeti Balett előadásait követően a méltán híres orosz balett válogatott alkotásait tűzi műsorra. A Corvin mozi 2011-ben a táncművészet egyik leghíresebb társulatának, a Bolsojnak az előadási közül három olyan klasszikust visz vászonra, melyek legendás koreográfusok klasszikus munkáinak újra feldolgozott és színpadra vitt változatai. Ezek a kiváló művek Magyarországon kizárólag a Corvin műsorán lesznek megtalálhatók, így egyedi alkalomról van szó!

A Bolsoj

A moszkvai Nagyszínház (oroszul: Большой театр, Bolsoj tyeatr) a világ leghíresebb operaházainak egyike, Oroszország vezető zenés színháza Moszkvában, a Tyeatralnaja téren. 1825-ben foglalta el azt az épületet, amelyben jelenleg is működik. Számos történelmi jelentőségű bemutató helyszíne lett, ilyennek számít többek között az 1877-es Csajkovszkij Hattyúk tava előadás.

1840-től számos külföldi zeneszerző műve gazdagítja a színház műsorválasztékát. Jóllehet a Bolsoj az orosz kultúra és tradíció szimbóluma, a társulat repertoárja hihetetlenül gazdag és változatos: nagy nemzeti klasszikusok, nemzetközi remekművek és a legnagyobb kortárs koreográfusok alkotásai szerepelnek műsoron, előadásai pedig a legszínvonalasabb nemzetközi vonulatba illeszkednek. A Bolsoj balett társulata - több mint kétszáz táncosával – a leghíresebb és legkiválóbb nemzetközi társulatok közé tartozik.

Táncóra

Balett egy felvonásban Alexander Glazunov, Anatoli Ljadov, Anton Rubinstein és Dimitrij Sosztakovics zenéjére. Egy „táncóra”, amely bemutatja a Bolsoj Színház kiváló szólótáncosait és a táncegyüttes kivételes virtuozitását.

Giselle

Balett két felvonásban Adolph Adam zenéjére. Mint a romantikus balett archetípusa, ez a csodálatos műalkotás megjeleníti a mindenható szerelem mítoszát, amely képes legyőzni a halált is...

Előadás

A Bajadér

A Bajadér

A bajadér a világ táncközpontjaiban régóta nagy népszerűségnek örvend. A balett eredeti változatát Marius Petipa 1877-ben készítette el Szentpéterváron II. Sándor cár számára, zenéjét pedig Ludwig Minkus szerezte, akinek magyar felmenői is voltak. Petipa munkássága nyomán az orosz klasszika időszakában olyan sikerdarabok születtek, mint a Csipkerózsika, A diótörő vagy A hattyúk tava: ezek mögött A bajadér semmiben nem marad el, sőt az Árnyak birodalma néven ismert részlete annyira szép és poétikus, hogy önálló alkotásként is megállja a helyét.

A 2011. február 13-i előadást megnéztem. A főszerepeket Kozmér Alexandra (Nikia), Radinya Dace (Gamzatti) és Oláh Zoltán (Szolor) táncolta. Az első felvonásban sok a klasszikus hagyományokra épülő pantomim játék, de a második felvonás igényes és virtuóz táncjelenetei kárpótolják ezt a hiányérzetet. A harmadik felvonás teljes egészében az árnyak birodalmában játszódik, mely technikai szempontból elsősorban a hófehér tütüs tánckarnak nehéz feladat: pl. hosszú perceken át ugyanaz a mozdulatsor ismétlése, azonos súlyláb terheléssel.

Előadások

  • február 3., 4., 10., 13., 16., 17.

Forrás

Fotók

 

Kommentek

 
Kapcsolat
Tanfolyamok - 2023. szeptember 11-től
Balett teljesen kezdő

Teljesen kezdő szint - előképzettség nélkül

ÚJ teljesen kezdő csoport indul

október 20-tól -  péntek 17:00-18:15

 
Silver Swans (60+) balett

A balett gyakorlatok összeállítása a korosztályhoz igazodik a fizikai és szellemi életminőség javítása érdekében.

hétfő 16:15-17:30

 
Balett kezdő

Kezdő 1 - legalább 6 hónap - aktív előképzettséggel

szerda 18:45-20:15

Kezdő 2 + Fittbalett - legalább 1 év aktív előképzettséggel

csütörtök 17:30-19:30 (120perces)

 
Balett középhaladó

Középhaladó szint  - legalább 2,5-3 év aktív előképzettséggel

kedd 17:30-19:00

péntek 18:30-20:00

 
Balett haladó

Haladó szint -  legalább 4 év aktív előképzettséggel

hétfő 19:00-21:00 (120perces)

 
Spicc

A spicc órákhoz legalább 2 éves aktív balett előképzettség és előzetes személyes egyeztetés szükséges, valamint csak az előtte lévő balett órával együtt látogathatók!

Spicc 1.szint (Kh.órával együtt)

kedd 19:00 - 19:30 - OKTÓBERTŐL

Spicc 2.szint (Kh.órával együtt)

péntek 20:10 - 21:00

 
Képességfejlesztés

Tudásszinttől függetlenül látogathatók

hétfő 17:40-18:55

szerda 17:15-18:30

 
Queen kezdő balett

kedd 19:45-21:15 - zárt óra 

Magánórák
Személyes foglalkozás

Külön egyeztetett időpontban és helyszínen

Aktuális rovatok